Instemming motie "regenboogzebrapad"

regenboogzebrapadvrijdag 01 juli 2016 12:25

Afgelopen dinsdagavond 28 juni 2016 heeft de fractie van de ChristenUnie tijdens de Raadsvergadering evenals alle andere fracties de motie “Regenboogzebrapad Maassluis” van D66 gesteund.

Deze motie is opgesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen in Orlando waar een aanslag is gepleegd op een locatie waar veel lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) bij elkaar komen.

In het korte debat hierover hebben wij aangegeven dat wij deze motie nog wat sterker willen zien en breder willen trekken. Want naast discrimatie op basis van geaardheid is er ook nog steeds sprake van racisme op basis van geloof, ras of bijvoorbeeld het hebben van een handicap. Wanneer je over het zebrapad loopt willen wij denken aan het feit dat ieder mens kostbaar en waardevol is. Ongeacht afkomst, geaardheid, geloof of geslacht en dat Maassluis een stad is waar iedereen welkom is.   

In veel culturen wordt de regenboog beschouwd als een vriendelijk gebaar van God aan alle mensen. Daarom hebben wij een verzoek neergelegd bij de Raad om onderstaande zin toe te voegen aan de motie die breed werd gesteund door de Raad en dan ook werd aangenomen:

"Dat iedereen in Maassluis waardevol is, ongeacht afkomst, geaardheid, geloof of geslacht."

« Terug