'Gezien en gehoord worden' - door Klarie Oosterman, lijsttrekker GR2022

verk.progr. 2GR2022.JPGzaterdag 18 december 2021 21:31

Voorwoord van het verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2026

Gezien en gehoord worden

Iedereen vindt het fijn om gehoord te worden. Gehoord worden betekent ook gezien worden en serieus genomen worden. Je hoort erbij, je voelt je “gezien”.

Het belang van gezien en gehoord worden begint al van jongs-af-aan. Liefdevolle aandacht in de eerste levensjaren is cruciaal voor een stabiele ontwikkeling in de rest van je leven. Gezien en gehoord worden is de basis voor ons programma voor de komende vier jaar. Bij alles wat we doen is het zien en horen van onze inwoners het uitgangspunt. 

We merken dat dit extra belangrijk is in de coronacrisis. Economisch zijn er grote klappen gevallen en de maatregelen hebben bij jong en oud sociale en psychologische sporen achtergelaten. De polarisatie is toegenomen. We konden elkaar niet ontmoeten en elkaars mening nuanceren.

We zien teleurstelling in de samenleving en in de overheid. Mensen voelen zich niet begrepen, niet gezien en soms zelfs helemaal klemgezet. 

De ChristenUnie is zich van deze dingen bewust en ziet dat de manier waarop we met elkaar de samenleving vormgeven ter discussie staat. Gelukkig hebben we ook gezien dat als het erop aankomt we in Maassluis oog voor elkaar hebben. Dat we in staat zijn om elkaar op creatieve manieren te vinden en elkaar te helpen. 

Wij zijn ervan overtuigd dat het meer dan ooit belangrijk is om te geloven in en te werken aan een stad waar het niet meer gaat om ‘ik’ maar steeds meer om ‘wij’. Daarom gaan wij met dit Programma van Hoop de komende verkiezingen in. 

"Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei." (Jeremia 29:7) 

Bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen van deze tijd laten wij ons als christelijke partij inspireren door de Bijbel. In de Bijbel gaat het over mensen, over samenleven en ook over de overheid. De Bijbel heeft een bevrijdende boodschap die hoop geeft. Wij geloven daarom dat christelijke uitgangspunten in de politiek relevant zijn voor Maassluis.

In de afgelopen periode hebben we veel gesproken over de aandachtspunten voor de komende vier jaar. En al pratend kwamen daar drie hoofdthema’s uit:

1. Een groene stad waar het prettig wonen is

In dit thema gaat het over de woningbouw die nodig is, maar die in balans moet zijn met voldoende groen, een goede verkeersstructuur en bijvoorbeeld ook voldoende politie op straat. 

Bij een stad waar het prettig wonen is hoort ook een betrouwbare overheid. Dat we als gemeentebestuur zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, is belangrijk voor het vertrouwen in de politiek. Daarnaast tijdig, open en eerlijk inwoners betrekken bij ontwikkelingen in de stad.

2. Een toekomst voor de nieuwe generatie

Democratie is een werkwoord! Daarom wil de ChristenUnie zich inzetten om inwoners en juist ook de jongeren in Maassluis te betrekken bij de lokale democratie en de toekomst van onze stad. 

Denk hierbij aan betere inspraak voor jongeren. De beslissingen die wij nu nemen, gaat over hun toekomst. Ook moeten de plannen van de gemeente getoetst worden op de gevolgen voor jongeren (generatiecheck). Maassluis moet ook een aantrekkelijke evenementenagenda hebben voor diverse doelgroepen met speciale aandacht voor ook de jongeren in onze stad. 

3. Elkaar vooruithelpen met perspectief

De gemeente heeft vooral als taak om de samenleving te versterken en doet dit door naast haar inwoners te gaan staan. Om mee te denken, te stimuleren en te ondersteunen waar dat nodig is. Èn om te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid.

We willen alle kansen en initiatieven stimuleren die ervoor zorgen dat inwoners meer omzien naar elkaar. Eenzaamheid is echt een heel groot probleem bij jong en oud. Als het gaat om de gemeentelijke lasten willen we dat Maassluis hoort bij de 50% goedkoopste gemeenten. Dat is een belangrijk financieel perspectief voor onze inwoners.

Van christenen voor alle mensen

Ik kijk terug op een mooie periode waarin we met elkaar gewerkt hebben aan dit verkiezingsprogramma. Een programma geschreven vanuit onze christelijke achtergrond. Wij willen iets uitstralen en doorgeven van de liefde die God heeft voor deze wereld, voor Nederland, voor Maassluis. 

De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen. Doe met ons mee!

Klarie Oosterman-Feenstra

Lijsttrekker ChristenUnie Maassluis

« Terug

Reacties op ''Gezien en gehoord worden' - door Klarie Oosterman, lijsttrekker GR2022'

j.w.m. koppelaar-spangenberg
Geplaatst op: 15-12-2022 13:55 Quote
Uw verhaal /'meditatie gelezen dank alle goeds en zegen u en de uwen h. groeten j.w.("jan-willem")m. koppelaar(spangenberg) [ v. groen links & rk]
Nieuw bericht