Installatie nieuwe steunraadsleden

IMG_3541.JPGdinsdag 24 mei 2022 23:01

Dinsdagavond 24 mei j.l. werden in de raadszaal van het stadhuis de steunraadsleden van alle partijen geïnstalleerd. 18 nieuwe steunraadsleden gaven hierbij hun ja-woord. Voor ChristenUnie Maassluis waren dat Peter Anker en Astrid van der Houwen. Fractieleider Klarie Oosterman sprak hen toe met de volgende woorden: 

"Het was een vreugdevol moment Astrid, toen ik hoorde dat jij weer deel ging uitmaken van de fractie. Je bent een herintreder. Eerder hebben we al samengewerkt in de tijd dat Kees Smits fractievoorzitter was voor ChristenUnie Maassluis.

Weet je het nog, als we even niet wisten wat we van een stuk moesten vinden dan zei Kees: “Je zit hier niet voor Pierre Snow, kraak je hersenen en vind er wat van.”

Astrid, je bent recht door zee, praktisch, enthousiast, geen poespas, zo ga je je plek innemen in de fractie en voor de inwoners van Maassluis. Heel veel succes gewenst!

En Peter, wat een cadeautje om ook een ervaren raadslid als nummer twee in de fractie te mogen hebben. Gedreven, kennis van zaken, ondernemend, dat zijn beschrijvingen die bij jou passen. Ik hoop dat het ons gaat lukken Peter, om als fractie met veel initiatieven te komen. Aan jou zal het zeker niet liggen!

Gesteund door ons bestuur en onze leden doen we ons werk in de fractie met vier personen. Sharon Poldervaart ondersteunt ons als fractie-assistent. Sharon, je hebt een goede kijk op mensen en ook op het functioneren van ons als fractie. Ook inhoudelijk weet je steeds een diepere laag te raken van wat belangrijk is voor de stad.

In de Bijbel staat een bekende tekst over elkaar tot een hand en een voet zijn. De één kan niet zonder de ander. Als een lichaam alleen maar uit ogen bestond, dan kon het niet horen. Als het alleen maar oren had, dan kon het niet ruiken. Juist al die verschillende lichaamsdelen maken het tot een goed functionerend lichaam. 

Dat elkaar versterken geldt voor ons als fractie, dat geldt voor ons als gemeenteraad en dat geldt voor ons als stad.

En, zoals Sharon het mooi verwoordde tijdens een ChristenUnie training: het gaat niet om zelfredzaamheid maar om samenredzaamheid.  

Alleen samen kom je verder!"

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht