Vragen ChristenUnie bij Begroting 2009

veerboot 2woensdag 12 november 2008 20:50

Naar aanleiding van de gemeentelijke Begroting 2009 heeft de fractie van de ChristenUnie de volgende vragen gesteld.

Voor meer info over de vragen en de inhoud kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter Kees Smits.

 Programma 1 - Openbare orde en veiligheid

1. Wat zijn de consequenties van het niet meedoen met Community Safety?

2. Wat wilt u bereiken met de stadsgesprekken?

3. Hoe gaat u om met het feit dat het rapportcijfer burger samenleving etniciteiten is gedaald van een 7.0 naar een 6.5?

4. Er worden projecten georganiseerd om de betrokkenheid van allochtone burgers te vergroten. Wat is de opkomst van deze bijeenkomsten?

Programma 2 - Stedelijke ontwikkeling en economie

5. Tijdens de huidige raadsperiode zullen geen woningbouwcomplexen worden gesloopt. Geldt dit ook voor fase 2 Burgemeesterswijk en voor de plannen van Maasdelta voor renovatie Sluispolder West?

6. De groeiende bezwaren tegen hoogbouw in Maassluis door de meerderheid van de gemeenteraad was met name gericht op de hoogbouwvisie.
De aandacht om te komen tot het ombouwen van de visie tot een visie "Verdichten en verdunnen" versluiert de besluitvorming.
Wat moeten we ons bij deze term voorstellen? Is hierbij rekening gehouden met de kritiek op het alsmaar komen tot hoogbouw?

7. Het college wil gaan onderzoeken of de verkeersader Wagenstraat, Lange Boonestraat en P.C.Hooftlaan kan worden omgebouwd tot verblijfsgebied.
Vindt u dit niet voorbarig? Is het niet beter om de meningen van de raad eerst te peilen of hier wel voldoende draagvlak voor is? Is het niet verstandig dit middels een raadsinformatiebrief aan de raad voor te leggen?

8. Uw college heeft als ambitie de werkgelegenheid in uiterlijk 2015 met 600 tot 1300 banen te doen groeien. Anders gezegd de werkgelegenheid minimaal terug te brengen op het niveau van 2000. Realiseert u zich dat bij realisatie van de Dijkpolder de werkgelegenheid, door het vertrek van Lely, nog eens met 600 banen afneemt? Hierdoor zal uw doelstelling met nog eens 600 banen dienen toe te nemen om uw ambitie te realiseren.

9. U wilt aan de Ruimtelijke Gebiedsvisie een uitvoeringsprogramma koppelen en voor de overige stadsdelen een structuurvisie op stellen. Geeft de nieuwe WRO u niet de plicht tot het opstellen van een structuurvisie voor de hele stad? En bent u het met ons eens dat dit een betere oplossing is voor het in kaart brengen van wensen en ruimtelijke visie?

Programma 3 - Stedelijk beheer

10. Hoe kunt u doorgaan met plannen maken voor een 3e afrit terwijl de Stadsregio niet mee wil betalen en de Provincie het niet nodig vindt? Hoe denkt u dit te gaan financieren?

11. Hoe staat het met de ontwikkelingen van de Dijkpolder?

12. Is het bekend of er meer gefietst wordt in Maassluis na al uw stimulerende middelen?

13. Is het al bekend wanneer de tunnel bij het Wipperspark verlicht gaat worden?

Programma 4 - Onderwijs en jeugd

14. Aantal niet-schoolgaande 4 jarigen ( vallen niet onder de leerplichtwet ):
a) Wat betekent het percentage van 0,25% in absolute getallen?
b) Wat zijn de redenen van het niet-schoolgaan?
c) Wat wordt er concreet gedaan om deze ongewenste situatie te voorkomen?

15. Aantal voor- en vroegtijdig schoolverlaters 230 (gelijk aan 2008 ):
Welke concrete maatregelen worden er genomen om dit hoge aantal drastisch te verlagen?

16. Onderwijslocatie op het Balkon. De verwachting is dat het gebouw in 2010/2011
gereed zal zijn: De huidige nieuwe bewoners zullen nu al een school moeten kiezen voor hun kinderen, is 2010/2011 niet veel te laat? De huidige kinderen zullen niet snel, zoals blijkt in de praktijk, weer opnieuw in 2011 van school gaan veranderen.

Programma 7 - Sport, Cultuur en monumenten

17. De samenhang tussen WMO en (breedte)sport zal nadrukkelijker worden vormgegeven, zo lezen we, waarbij aandacht zal zijn voor de doelgroepen jeugd, allochtonen en de mogelijkheden om sport in te zetten als mogelijkheid van sociale activering in het kader van de WWB.
Kunt u hierin wat concreter aangeven wat u voor ogen staat? Waarom ontbreekt de doelgroep 55+ hierin? Dit gezien het feit dat beweging en ontmoeting voor deze groep steeds belangrijker wordt.

18. De nota accommodatiebeleid zal worden omgezet in een uitvoeringsplan. Wanneer mogen we dit uitvoeringsplan tegemoet zien?

19. Wanneer komt het PVE m.b.t. de derde sporthal? Waarom moet er in kaart worden gebracht wat de verschillende keuzes zijn aangaande de ruimtelijke inpassing? Er is toch duidelijk dat de grootste mogelijke meerderheid van de raad kiest voor de VDL locatie?

20. Waarom is er voor een gezonde bedrijfsvoering van muziekcentrum Op Maat
€ 40.000,= nodig?

Paragrafen

21. Op pagina 147 staan de uitgaven voor Groen weergegeven. Kunt u deze tabel toelichten (2009 tov 2008)?

Baten en lasten

22. Begrotingsrichtlijnen blz. 176:
Voor de eigen organisatie geldt een stijgingspercentage van 4% terwijl voor gesubsidieerde instellingen en maatschappelijke regelingen een lager percentage wordt aangehouden. Wat is hierin uw motivatie?

 

 

« Terug

Reacties op 'Vragen ChristenUnie bij Begroting 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.